عارضه های جانبی فرآورده های آرایشی و بهداشتی تقلبی را جدی بگیرید

 جمعی از كارشناشان بهداشت دانشگاه علوم پزشكی اهواز نسبت به عارضه های جانبی استفاده از فراورده های بهداشتی و آرایشی تقلبی درخوزستان هشدار دادند.   

 این كارشناسان معتقدند كه پوست سالم بهترین محافظ در برابر عوامل آسیب رسان خارجی است و چنانچه پوست در اثر استفاده از فرآورده های آرایشی و بهداشتی تقلبی دچار آسیب شود، كارآیی لازم را در حفاظت از بافت های زیرین از دست می دهد

بنابه اظهارات این كارشناسان واكنش های پوستی به دنبال مصرف مواد آرایشی بهداشتی تقلبی به صورت التهاب آلرژی، كهیر و واكنش های حساسیتی به نور، خود را نشان می دهد.

با این وجود آنان معتقدند، استفاده از لوازم آرایشی، بهداشتی و مواد محافظت كننده پوست كه بخش عظیمی از عادت های نظافتی و آرایشی روزانه بیشتر افراد به ویژه زنان است و مشكلات ناشی از مصرف اینگونه مواد را نیز نوعا تجربه كرده‌اند، معمولاً این مشكلات گاهی پس از چند بار استفاده و گاهی نیز پس از چند سال در فرد مصرف كننده ایجاد می شود كه عارضه های آن در مواد آرایشی تقلبی بیشتر مشهود است و در نتیجه مصرف آنها تهدید كننده جدی سلامت افراد است.

دكتر 'زینب ظاهری' كارشناس بهداشت معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی اهواز معتقد است : به طور متوسط، هر فرد بالغ، هر روز حداقل از هفت محصول موثر بر پوست استفاده می كند كه شامل عطرها، ضد آفتاب ها، كرم های مرطوب كننده، پاك كننده های پوست، محصولات مراقبت از مو، ضدعرق ها، محصولات آرایشی، مواد آرایشی رنگی و محصولات آرایشی ناخن ها است

وی با بیان اینكه بیشتر مردم، مشكل چندانی در استفاده از این محصولات ندارند، می افزاید: تخمین زده می شود كه مشكلات كلی تنها در دو درصد مردم رخ می دهد و در صورت استفاده از محصولات تقلبی و غیر استاندارد، این عوارض افزایش می یابد.

دكتر ظاهری با تاكید براینكه شهروندان در صورت ایجاد واكنش های شدید، باید حتما به متخصص پوست و مو مراجعه كنند، اظهار داشت:یكی از شایع ترین عارضه های استفاده از فرآورده های آرایشی و بهداشی، ایجاد حساسیت نسبت به آن ها است كه با ایجاد این واكنش های ناخوشایند كار آیی طبیعی پوست مختل می شود.

ظاهری با اشاره به اینكه بسیاری از این لوازم آرایشی از طریق قاچاق وارد كشور و به ویژه استان خوزستان می شوند، تصریح كرد: به دلیل غیراستاندارد و تقلبی بودن این لوازم آرایشی عارضه های جسمی، صدمات پوستی و بیماری‌های مختلفی هم‌چون آلرژی پوست، زخم‌های پوستی و حتی سرطان در مصرف كننده ایجاد می‌شود.

این كارشناس آرایشی و بهداشتی معاونت غذا وداروی دانشگاه علوم پزشكی اهواز تاكید كرد: با ورود محصولات آرایشی به كشور و به ویژه در خوزستان، موضوع زیبایی پوست و مو نیز به همان میزان اهمیت پیدا كرد به طوری كه زیاده روی در استفاده از لوازم آرایشی، سلامت جامعه به ویژه زنان و دختران را به خطر ‌انداخته و هر روز نیز بدون توجه به تبعات سوء آن، بر میزان تقاضای این لوازم افزوده می‌شود.

دكتر 'عنایت الله سلیمی ' عضو هیات علمی دانشكده داروسازی دانشگاه علوم پزشكی اهواز نیز با اشاره به اهمیت انتخاب آگاهانه و توام با وسواس مواد آرایشی صورت، تصریح كرد: این مواد ساعت ها در تماس با پوست صورت باقی می مانند و به طور ایده آل، یك محصول آرایشی باید دارای حداقل حساسیت زایی، نبستن منافذ پوست و همچنین عدم قابلیت پیدایش جوش را داشته باشد.

وی با بیان اینكه امروزه برخی از مواد آرایشی حاوی ضد آفتاب هم هستند، خاطرنشان كرد: نباید فراموش شود كه مصرف تنهایی آن ها هرگز جایگزین ضد آفتاب ها نخواهد شد و افرادی كه پوست چرب و جوشی دارند، باید تا حد امكان از مصرف مواد آرایشی مثل كرم پودر پرهیز كنند و در صورت لزوم، فقط از انواع فاقد چربی (oil free) به مدت كوتاه استفاده كنند.

دكترسلیمی با اشاره به اینكه معمولا لوازم آرایش چشم هنگامی كه خریده می‌شوند سالم و ایمن هستند اما استفاده نادرست می‌تواند باعث ایجاد و رشد باكتری‌های خطرناك ویا قارچ‌ها درون آن‌ها شود، تاكید كرد: این لوازم هنگامی كه در ناحیه اطراف چشم استفاده می‌شوند، باعث ایجاد عفونت می كنند و البته به ندرت هم پیش می‌آید كه خانم‌هایی به خاطر عفونت ناشی از لوازم آرایش به‌طور موقت یا حتی دائم بینایی خود را از دست می‌دهند، اما به دلیل وجود چنین تاوان سنگینی باید حتما بایدتمام نكات لازم برای حفظ سلامت مواد آرایشی چشم و محافظت آن‌ها از عوامل عفونت‌زا را بدانید و به كار ببندیم.

سلیمی گفت: غالباً، افراد به فلز نیكل آلرژی دارند و بسیاری از محصولات آرایشی چشم یاریمل، حاوی فلز نیكل بوده و این افراد با مصرف آن ها دچار قرمزی، تومر و اگزمای كاملاً شدید در پلك ها می شوند كه این حساسیت ها در افراد مبتلا به درماتیت آتوپیك بسیار شایع تر است.

عضو هیات علمی دانشكده داروسازی دانشگاه علوم پزشكی اهواز با بیان اینكه یكی از علت های شایع آلرژی های پلك، می تواند حساسیت به لاك ناخن باشد، اظهار داشت: حساسیت ، جوش و حتی مسمومیت با فلزات سنگین نیز علت های دیگر شایع مصرف نادرست و بیش از اندازه محصولات آرایشی و بهداشتی است.

وی تصریح كرد: مصرف انواع سایه‌های رنگی، به‌ویژه انواع ضدآب آن‌ها می‌تواند علاوه‌بر قرمزی، تورم و خارش، فرد را دچار خشكی و پوسته‌ریزی و تغییر رنگ بارز در ناحیه اطراف چشم كند.

سلیمی افزود: متاسفانه استفاده از لنزهای رنگی و مژه‌های مصنوعی به‌ویژه با روش كاشت مصنوعی نیز زمینه را برای انواع واكنش‌های پوستی،ریزش مژه‌های فرد، عفونت داخلی و اطراف چشم فراهم می‌كند و اگر همزمان از خط چشم و ریمل هم استفاده شود، این واكنش‌ها شدید می شود.

این عضو هیات علمی دانشكده داروسازی اهواز به مصرف كنندگان لوازم آرایشی كه اغلب زنان هستند، توصیه كرد: فقط محصولات آرایشی دارای برچسب وزارت بهداشت، پلمپ شده، دارای برندهای معروف و معتبر و از مراكز مجاز فروش این محصولات كه مجوز رسمی از وزارت بازرگانی را دارند، خریداری كنند.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








تاریخ: 16 / 3 / 1391برچسب:,
ارسال توسط طهماسبی

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 3
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 12
بازدید ماه : 192
بازدید کل : 23726
تعداد مطالب : 339
تعداد نظرات : 6
تعداد آنلاین : 1



Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت

.

.

آمار وبلاگ:

بازدید امروز : 3
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 12
بازدید ماه : 192
بازدید کل : 23726
تعداد مطالب : 339
تعداد نظرات : 6
تعداد آنلاین : 1

<-PollName->

<-PollItems->